Balkan Level´s
Registrirajte se da bi mogli sudjelovati u razgovoru s nama.

Ime mora biti popunjeo Ime_Prezime isto ako igrate na nasem serveru.
Vaš Balkan Level`s admin tim.
Balkan Level´s
Registrirajte se da bi mogli sudjelovati u razgovoru s nama.

Ime mora biti popunjeo Ime_Prezime isto ako igrate na nasem serveru.
Vaš Balkan Level`s admin tim.
Balkan Level´s
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Novi RolePlay server koji ima nove stvari i bolja simulacija realnog života.
 
Početna stranicaPortalGalleryPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

 

 [LSPD]Procedure

Go down 
Autor/icaPoruka
Valter_Laufer
Broj postova : 9
Join date : 01.07.2013

[LSPD]Procedure Empty
PostajNaslov: [LSPD]Procedure   [LSPD]Procedure Emptysub srp 06, 2013 5:11 pm

POSTUPAK PRILIKOM HAPŠENJA LICA KOJE IMA WANTED LEVEL


Kada dobijete dojavu o licu koje je počinilo zločin,budete raspoređeni u patrole od strane lidera ili višeg ranka krećete na osumljičeno lice!

Da ga pronađete kucate /Findsu ID.Odmah ćete dobiti marker na radaru i krećete na osumljičenog.

Postoje dva načina kako to možete napraviti,to su:tako što se približite tom vozilu i pritisnete -ctrl-,
i automatski  se komanda ispiše(Policajac Ime_Prezime vam naređuje da stanete!!!)

Dužni ste ga upozoriti 3 puta,u slučaju da ne stane na prvi znak, vi ga poslje par sekundi ponovite,ako i tada ne stane,pozivate pomoć,uz pomoć komande -/bk-, i počinje potjera za njim.

Nakon tri puta upozorenja imate pravo da otvorite vatrenu paljbu po njegovim gumama,u samog osumljičenog nesmijete pucati jer se zločinac hvata živ,izuzev ako on otvori paljbu na vas ili imate dobar razlog.

U slučaju da osumljičeni stane na vaš znak,suvozač je dužan da mu priopči da se parkira preko megafona /m Govori vam Policija parkirajte vozilo sa strane kolnika  i polako ga napustite u slučaju da je rutinska provjera pišete /m Molimo vas da parkirate vozilo sa strane kolnika i izađete iz auta.
Sljedeće što radi vozač to je da parkira vozilo iza vozila koje je zaustavljeno,i da čeka u njemu dok njegov kolega koji je suvozač izađe i zaustavljenog vozača upozorava da se preda sa komandom -/sur-,Ako je rutinska kontrola suvozač dolazi do auta osumljičenog i moli ga za dozvole-/pokazidozvole ID- i osobnu -/ss ID-.

Ukoliko osumljičeni odbija predati se i iziči  iz auta policajac je dužan izbaciti ga van i koristeči tazer /ta ošamutiti osumljičenog
U slučaju da osumljičeni ima masku upozoravate ga da skine masku ili mu je sami skidate sa komandom -/skinimasku ID-.

Kada je osumljičeni tazovan vežete ga komandom -/cuff ID- isto tako mu mičete lisičine komandom -/uncuff ID- i zatim da bi ste ga vukli  kucate komandu -/vuci  ID- a puštate ga komandom -/pusti ID-.

Zatim sjedate u auto sa osumljičenim i odvozite ga u postaju,prilikom vožnje nemate pravo razgovarati sa njim niti mu odgovarati na pitanja,u protivnom će policajac biti kažnjen.

Kada dolazite u postaju sjedate sa njim za stol u kancelariji i da biste provjerili njegovo ime kucate komandu -/checkid ID- i kada vam se ispišu njegovi podatci dužni ste mu to ispisati OBAVEZNO U IC CHAT,Npr. Martin_King
                                                                                                 Dvadeset i dvije godine
                                                                                                 Los Santos
Zatim mu također pišete u IC chat (OBAVEZNO) počinili ste zločin i kucate komandu -/mdc ID- kako biste saznali zločin koj je počinio i OBAVEZNO mu pišete u IC chat Počinili ste zločin
                                          Npr. Pljačka banke
Nakon toga preko /me /do komanda pišete -/me vadi nalog za pretres i kucate komandu -/frisk ID- i ako zapazite oružje ili drogu u njegovom posjedu oduzimate mu pomoću komande -/take drugs ili weapon ID- i potom mu jos nadodajete na kaznu to što je posjedovao drogu.
Nakon toga pomoču komande -/Breathtest ID- I -/Drugtest ID- ustanovljujete dali je osumljičeni konzumirao drogu ili alkohol i ako je pozitivan također nadodajete na kaznu.

Potom dolazite do arresta gdje mu kucate komandu -/prava- i -/mir- a potom mu kažete idete u zatvor i kucate komandu -/arrest cijena npr. 5000 vrijeme npr. 5 i kaucija 0 da je nema i 0 cijena kaucije//arrest 5000 5 0 0/.I dobivate 1000$ jer ste ga strpali iza rešetaka.


TEŽI PREKRŠAJI U KOJIMA DJELUJE SPECIJALNI S.W.A.T TIM


Kada u upravu Policije stigne dojava o nekom terorističkom napadu bilo zauzimanje javnih objekata ili javno ubijanje nedužnih ljudi uprava policije stupa u kontakt sa FBI centralom, i javlja o napadu a djelatnici koji su određeni u S.W.A.T tim uzimaju svoju opremu ovim postupkom:
(SA FBI KOMUNICIRATE PREKO KOMANDE -/D-.)

Snajperisti koji uzimaju najviši rang S.W.A.T opreme i po naređenju lidera ili višeg S.W.A.T ranka upućuju se prema krovu i u helikopter te se javljaju preko kodnog imena Jastreb 1 ili po potrebi 2,3 ili više.Te po naređenju zauzimaju obližnju zgradu ili položaj iz kojeg mogu pokrivati ekipu na terenu.Ekipa snajperista mora imati svog nadređenoga od kojega dobiva naređenja a ne nužno od lidera.(Nadređeni su oni koji imaju 3/4 S.W.A.T rank.

Djelatnici koji djeluju na terenu kada dobe zeleno svijetlo od policijskog vrha kreću u podzemnu garažu gdje po naređenju lidera ili višeg ranka zaposijedaju  po naredbi S.W.A.T Tank ili S.W.A.T Truck ta vozila isključivo koriste S.W.A.T tim.Nakon toga djelatnici na terenu kreču prema garažnim vratima gdje se poredavaju u kolonu i svaki od njih zauzima potreban broj radi lakšeg raspoznavanja,i potom kreču na mjesto nereda.(AKO POLICIJSKA UPRAVA ZADOBI PRIJETEĆI ILI U POMOĆ POZIV KUCA SE KOMANDA -/tlc- i potom se na radaru pokaže osoba koja ga je pozvala a to vrijedi i za obične policajce).

Kada S.W.A.T ekipa pristigne na mjesto događaja preko komandi -/crb npr.2 postavlja crb kako nebi niko od ostalih građana ulazio na mjesto događaja.(CRB se uništava komandama -/rub- ili /rrball.-.Zatim S.W.A.T ekipa glasnogovornika preko -/gov piše da molimo građane da se udalje od tog i tog mjesta i da se ne približavaju u protivnom će biti smatrani kao kriminalci.


NARODNA ZAŠTITA


Narodnu zaštitu čine najniži rankovi u cjelokupnoj policiji,rankovi 1 i po potrebi 2.
Njihovo naoružanje je najslabije i ne nose pancir sa sobom.
Njihova zadača je:

Članovi narodne zaštite imaju zaduženje da uzmu oružje u policijskoj upravi i od tamo bez auta krenu pješice čuvati po gradu red i mir i također ako treba po samom imenu čuvati narod.
Ako član narodne zaštite uvidi neki veči zločin dužan je pomoću komande -/bk-(ta komanda se miče komandom -/bkc-)dozvati djelatnike policije i udaljiti se od mjesta događaja,također narodni zaštitari mogu primati naređenja i od gradonačelnika a ako narod ima kakve pritužbe javlja se narodnoj zaštiti.Narodna zaštite nesmije osim po naređenju lidera koristiti bilo kakva vozila več se kreču hodom.


REGULIRANJE PROMETA


Reguliranje prometa obavljaju rankovi od 3. do 5. a po potrebi i više.
Postupak:

Regulatori prometa kreću u akciju kada nema nikakvih osumljičenih na vidiku,ili po naređenju lidera ili višeg ranka.
Oni se služe također najslabijim naoružanjem jer im u prinicipu nije ni potrebno.
Kada dobe naredbu kreču u garažu gdje zaposjedaju motocikle a po potrebi i patrolna vozila svaki motociklist uzima posebnu motociklističku opremu.Također se poredavaju u kolone i na zeleno svijetlo nadređenog kreču u patrolu,njihova prava i jedina zadaća je da zaustavljaju radi prebrze vožnje i ostalih stvari što se tiče vožnje.

Ako regulatori nalete na nekakvu gužvu ili sumljivu radnju NE UPUŠTAJU SE U AKCIJU več preko -/f,/r,/d- chatova ili -/bk- komande zovu pojačanje a kada pojačanje dostigne onu napoštaju taj položaj i kreču dalje.
[Vrh] Go down
 
[LSPD]Procedure
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» [LSPD]Kazne i tiketi
» Pravila i procedure
» [LSPD]Prijave za organizaciju
» [LSPD]Žalbe na djelatnike
» [LSPD]Pohvale na djelatnike

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Balkan Level´s :: ORGANIZACIJE :: Državne organizacije :: Los Santos Police Department-
Forum(o)Bir: